Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2013 23:21 - ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО НА ДУШАТА
Автор: zahary Категория: Изкуство   
Прочетен: 2961 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 07.01.2013 23:28


ЗА ПРЕРАЖДАНЕТО НА ДУШАТА

aвтор: Захари Валоа

 

 За да се даде правилна оценка на това що е "прераждане", най-напред трябва да го разграничим от термина "превъплъщение". Според православието "прераждане" не съществува. И това според мен е абсолютно вярна истина! Душата никога не се преражда! Тя се въплъщава във физическо тяло, след години се развъплъщава и преминава в секторите за пречистване- Божидарници, в рая или ада /за непоправимите души/. Това са 3 места за временно пребиваване на душата до Второто Пришествие на Христа. Тогава ще се проведе Генералното отваряне на досиетата на душата и ще бъде отредено нейното окончателно място за пребиваване. Ако разгледаме книгите на Еклисиаст, ще обърнем внимание на обстоятелството, че след смъртта душата отива в ада, а духа- в рая. Това твърдение трябва много добре да се осмисли от към съдържание. В тази насока съществуват трудове на св. Ефрем Сирин относно допускането на съществуване на духовна опитност, наречена "дух", който след смъртта на тялото преминава единствено във висшите сфери на пребиваване. Следователно, човек е съставна съвкупност от няколко вибрираращи потенции- физическо тяло /разлага се и елементите му преминават в природата/, астрално тяло /разлага се, елементите преминават в астралния подлунен свят/, ментално тяло /разлага се, елементите преминават в сферите на ментала/, причинно тяло /неподдаващо се на унищожение тяло, единствено с него човек навлиза в рая, висшите емананции на духа/. И така приятели видяхме и разсъдихме че душата никога не се преражда. На въплъщение е подложен духа /виж притчата за Сеяча, Нов Завет/. Той въплъщава свои искрички на различни времеви плоскости, като по този начин те получават необходимата еволюционна вълна на Посвещение. Тези, които издържат изпитите влизат свободно в рая /мястото на идеалните форми/. Останалите души преминават период на изчистване през Огненото езеро до пълна ликвидация на техните паметови особености. Нека все пак разясним термина "прераждане" от друга гледна точка. Това е особен по рода си РИТУАЛ на душата. От Книга БИТИЕ знаем, че Бог е вдъхнал живот в душата на Адама по време на Сътворението и. По този начин тя вече е получила своя духовен подтик за живот в сферите на духа. Не е необходимо тя наново да се преражда! И все пак това се случва в някои Илюминатски ордени в миналото и дори в днешно време. Какъв е смисълът на деянието? Душата, която е Божия по рождение трябва да се поклони пред Господаря на Външните форми на тази планета. Този човек, който извърши това деяние губи Божият образ и подобие подменяйки го с този на демоничните форми на разум. Пример за такава подмяна може да намерите в трилогията "Череп и кости": http://www.xnetbg.com/new/40/96/130 Това е първият случай с "прераждане на души". Съществуват и още 2 вида прераждане. За тях ще поговорим по-късно.

 

А сега приятели ще разгледаме Втория случай за "ПРЕРАЖДАНЕ". За да го разберем е необходимо да си спомним за онзи момент, в който Христос бе взет духовно от дявола и поставен на КРИЛОТО на Соломоновия Храм. Евангелия от Матея 4 гл. ..."Тогава дяволът Го завежда в светия град, поставя Го на крилото на храма и Му казва:

6 Ако си Божий Син, хвърли се долу; защото е писано: - "Ще заповяда на ангелите Си за Тебе: И на ръце ще Те дигат. Да не би да удариш о камък ногата Си".

7 Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог".

8 Пак Го завежда дяволът на една много висока планина, показва Му всичките царства на света и тяхната слава и казва Му:

9 Всичко това ще ти дам, ако ПАДНЕШ ДА МИ СЕ ПОКЛОНИШ.

10 Тогава Исус му каза: Махни се, Сатано, защото е писано: "На Господа твоя Бог да се покланяш, и само Нему да служиш".

11 Тогава дяволът Го остави; и, ето, ангели дойдоха и Му прислужваха.

 

Нека да разтълкуваме случилото се. Иисус е бил взет на най-високата ЗЕМНА планина, от която е имал възможност да погледне ПОДЧИНЕНИТЕ НА ДЯВОЛА ЗЕМНИ ИНСТИТУЦИИ НА ВЛАСТ. Тук се намират банките, ВСИЧКИ ЦЪРКВИ И МАНАСТИРИ, здравните учреждения, съдилищата, социалните и административни институции на власт, военните и полицейски учреждения, търговските палати и т.н. Дяволът му посочил всичко това и казал- "ВСИЧКО ТОВА Е В МОЯ ВЛАСТ И АЗ Я ДАВАМ НА ТОЗИ, НА КОГОТО СИ ИСКАМ! САМО МИ СЕ ПОДЧИНИ, ТОВА АЗ ИСКАМ ОТ ТЕБ!" Приятели, стигаме до извода че ПОКЛОНЕНИЕТО НА ДЯВОЛСКАТА ВЛАСТ НА ТАЗИ ПЛАНЕТА СЕ ПРЕДАВА САМО ПО ЕДИН НАЧИН И ТОЙ Е ПРЯКО ПОКЛОНЕНИЕ НА СИЛАТА НА САТАНАТА И НЕГОВИТЕ СЛУГИ. ТОЗИ АКТ НА ВЪТРЕШНО ПОДЧИНЕНИЕ СЕ НАРИЧА ПРЕРАЖДАНЕ НА ДУШАТА. По друг начин казано човек получава огромна физическа и юридическа власт в този свят, в който ние живеем, но загубва завинаги душата си. Хайде сега приятели да си спомним на кого се ПОКЛОНИХА кандидатите за патриаршеска власт у нас? Разбира се, познахте! Това бяха собствениците на Линкълни, часовници за по 30 000 евро и слугите на Службите за Държавна /НЕ/Сигурност!!!! Всеки един от нас, приятели може да бъде подложен на този вътрешен Ритуал наречен ПРЕРАЖДАНЕ на душата! Нека бъдем изключително внимателно в думите, постъпките и делата си за да не би един ден да осъзнаем че нашето сърце се е поклонило на онзи Дявол, който се помъчи да подмами дори Христа по време на 40 дневния пост. Стигнахме до 3 тата форма на ПРЕРАЖДАНЕ НА ДУШАТА.

 

Третата форма на ПРЕРАЖДАНЕ на душата е изключително угнетяваща по своя характер. Това е формата, в която душата по собствено желание подписва договор /ПАКТ/ със Силите на Тъмнината. Те, /демоните/ се задължават да подпомагат душата до определено време на земята, като и дават неограничена власт. След което разбира се тя става притежание на дявола. Самият Договор е ПРЕРАЖДАНЕ на душата от Собственост на Бога към собственост на Дявола.

 

По ирония на Съдбата можем да кажем че огромна част от висшия ни Църковен Клир /митрополити, епископи, презвитери/ днес вярват в ПРЕРАЖДАНЕТО на душата! Защо е така? Според писанията на Архимандрит Мулатсиотис /св. Гора Атонска/ едно от най-важните знамения на времето на Антихриста ще бъде т.нар. от него Църковно явление! В това време омразата ще настъпи между клириците. Според Архимандрита "клириците ще се отнасят безразлично към християните, вместо пастири ще бъдат вълци. Борбите между клириците ще бъдат пречка за спасението на християните." Светителят Мулатсиотис казва, че белегът Второто Пришествие е омразата между клириците. Според св. Кирил Йерусалимски "Ще се издигнат епископ срещу епископ и клирици срещу клирици. Тези действия ще разклатят вярата на християните в Бога и в Църквата и ще допринесат за осъждането им. Св. Козма Етолийски свидетелствува че клириците в последното време /около идването на Антихриста/ ще бъдат по-зли и понечестиви от всички други хора." Ето и думи на Лаврентий схима-архимандрит, монах в Черниговската духовна обител Св. Троица: “Не се учудвайте, когато чуете, че хората се молят по какъв да е начин в църквите. Когато тези със златните корони (архи- и протойерейски санове) забранят четенето на Псалтира, а по-късно и на часослова, тогава Господ ще потърпи малко; и – оо..., как той ще се отдръпне тогава от тях! Второто пришествие не е вече толкова далече!” , “Не много преди антихристът да бъде поставен на престола, дори тези църкви, които са били затворени, ще бъдат поправени и възстановени – не само отвън, но и отвътре. Ще позлатят куполите и на камбанарии, и на катедрали, а когато завършат главната, тогава ще е дошло времето антихристът да бъде поставен на престола. Молете се Господ да удължи това време, да бъдем насърчени и подкрепени; ужасно време ни очаква. Възстановяването на катедралите ще продължи до самия момент, в който антихристът бъде коронясан. Ще имаме невиждан блясък,”

“Антихристът ще бъде коронясан за цар в прекрасен, възстановен храм в Йерусалим, а духовенството и патриархът на Русия ще участват (в коронацията му). Тогава ще има свободно влизане и излизане от Йерусалим за всеки, но не опитвайте да ходите там тогава, защото всичко ще бъде направено, за измама. Той (антихристът) ще бъде изключително обучен във всички сатанински измами и ще покаже големи знамения. Целият свят ще го чуе и ще го види. Той ще "подпечата" своите хора със сатанинския печат; ще мрази православна Русия”, казвал достопочтеният старец Лаврентий.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahary
Категория: Изкуство
Прочетен: 252792
Постинги: 74
Коментари: 50
Гласове: 145
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930