Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2013 15:12 - Re: Великата доматена революция
Автор: fep Категория: Политика   
Прочетен: 1698 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2013 15:52


Във връзка  със статията "  Великата доматена революция от 05.08.2013
във вестник "Сега" http://www.segabg.com/article.php?id=659961
ОТКРИТО ПИСМО

До уважаемият г-н

Емил Хърсев

 

            Уважаеми Господин Експерт,

            Прави ми впечатление ,че от известно време се опитвате да разведрите , натегнатата икономическа обстановка с свежи нестандартни идеи,допускащи  фриволно поведение на държавата в обора със свещени крави на  тотално „свободният пазар” и „невидимите ръце на пазара”,а най вече триумфът на пълната „частна инициатива”,в управлението на държавната собственост.

            Разбира се,във връзка със свободата на словото не може да имаме никакви аргументи против,стига де не се посяга на  „демократично” придобитата частна собственост(така изобилна напоследък в страната ни).

В същото време не може да не изкажа безпокойството си ,че въпреки добронамереният тон на материала , Ви призоваващ за национална  стратегия в производството на домати,има реална опасност някой  национално отговорен господин (или дама),възхитен от перфектната организация на идейният си вакум,да бъде изкушен  да насочи и без това клокочещата национална енергия в реализацията на този мащабен (но напълно наивен,както ще се види )проект.

            На първо време,никъде в проекта Ви не се споменава за  траншове и преводи от съответните  „евро фондове”. Ако погледнете националната ни история в нейната модерна перспектива ,в България не може да се случи нищо без съответната инициатива и и пари от евро фондовете.( Разбира се това че за много неща има пари от евро фондовете но те не се случват причината, е че ,така и не се откриват точните фирми ,на точните хора който най правилно да „усвоят” тези средства, така че да има за нужните хора). Нещо повече национално отговорни ,експерти непрекъснато следят да не би да се случи нещо на държавата ни за което никой не усвоява пари от евро фондовете или въобще от някакви фондове. И това е напълно логично с оглед на цивилизационният ни избор.

            От проекта Ви ,някой може да  остана с впечатление , че в България има хора с неудовлетворено желание да произвеждат домати ,на практика.(в реалността ,да не се бърка с фермерството във Фейсбук)

Трябва да уточним че процесът на домато -производството от цивилизационна гледна точка спада към най примитивните технологии,от първата вълна  според  А.Тофлър,а именно добивно- земеделската. Този крайно непривлекателен ,тежък хардуеърен процес,се осъществява с изнурителни активни мероприятия,в нехигиенични условия ,най често в среда без никакви удобства(липсват даже климатици). В така нареченото „работно поле" даже няма къде да се включи зарядно за мобилен телефон или Лаптоп). Още повече че сезонът съвпада с активният туристически сезон и напълно проваля  лятната ваканция

Българинът, съвсем естествено ,отдаван се е отрекъл от дейности с такава груба природа,в полза на далеч по  цивилизовано прекарване на времето в модерни питейни заведения,с климатик. Каквито изобилстват широко разгърнатите молове из страната. Ако българинът обича  да доближава  някаква  машина ,то това е неговият Офроуд 4Х4,с която може да се полюбува на родната природа.

Ако българинът, бе искал да произвежда каквото и да било, то той би могъл да остане в предходен исторически период,когато хората си изкарваха прехраната с работа и производство. Българинът като решителен иноватор ,отхвърли робството на труда  в полза на далеч по модерното ,”креативно" бъдеще, в което националният елит ,креативи" в скъпи луксозни офиси как да се усвоят поредните „ евро фондове” с най малко загуби(излишни дейности за които се отпускат средствата).

Без ясен разчет,какви средства могат да се усвоят,за бизнес начинанието. В кои офшорки да се изнесат средствата ,от къде да се внесат домати(или наподобяващ плод,да речем цвекло) които да представим на европейците  кат резултат на кампанията. Без ясни указания коя партия и кои депутати да се спонсорират ,чии роднини да бъдат ангажирани като ПР експерти, идеята Ви си остава повърхностна и наивна.,а най вече идейно неориентирана.

Но това е нищо в сравнение с ,грубата Ви провокация да изнасяме готовата продукция, не къде да е в Източна страна,чието име даже е е неприлично да се споменава.)Излишно е де споменавам, и че съответната страна следвайки имперската си алчност, е провалила най успешната ни национално петстотин годишно мероприятие по отдаване на независимостта на страната за чуждо ползване.Същите източни субекти неведнъж са ни подлъгвали ,къде с евтини суровини,къде с обширни пазари, да кривваме от правият път. В резултат  се създава презадоволена ,затлъстяла и затъпяла средна класа с доход,образование и собствен жилище, която нехае за кебапчетата и бирата по изборите( тотално идейно  разложение).

За това призовавам, ако има и най- малка опасност,някой идейно нездрав елемент ,най -безотговорно да прати някой ТИР с български домати в източна посока ,незабавно да пристъпим към изкореняване на тази опасна култура- доматът. 

В името на историческата ни цивилизационна ненакърнимост и националният ни суверенитет.

Искрено Ваш : неизвестно лице от протестният Флаш Моб "Българска икономика"






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: fep
Категория: Политика
Прочетен: 30252
Постинги: 29
Коментари: 4
Гласове: 17
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930