Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 22:37 - Багрите на траура
Автор: zahary Категория: Изкуство   
Прочетен: 1308 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 08.09.2009 08:44


Багрите на траура
автор: Захари Валоа

Ето че тъмни сенки на разкъсваща тъга поставиха своя отпечатък върху чувствата и мислите на милиони хора в страната ни, оцветявайки ги безжалостно в багрите на траура. За минути в Охридското езеро загинаха 15 български туристи. Неугасимата болка в душите на спасилите се от кошмара свидетели на събитието ги накара да заклеймят нещастния случай като ”българския Титаник”. Тепърва ще бъдат оценявани щетите от загубата на близките съседи, приятели, роднини...Със сигурност страданието ще ще бъде пазено дълго време в съзнанието на мнозина ...
Ще останат обаче въпросите....разяждащи и парещи по своя характер...
Защо се стигна до този фатален ден?
Трябваше ли всичко това да се случи?
Къде да търсим вината и в кого?
Съществува ли изобщо вина и в състояние ли е някой да я понесе?
Когато говорим за вина трябва да имаме предвид наличието на осъдително предвещание за бъдещо евентуално събитие, наказателно по своето съдържание. Ако сме достатъчно внимателни ще открием подобни данни, които бяха надлежно отразени в медиите. Думата ми е за направеното предупреждение от страна на Б. П. Църква дни преди посещението на знаменателната певица Мадона в България. Цялото пловдивско свещенство начело с Митрополит Николай тогава се обяви остро срещу участието на певицата в запланувания концерт. Дори самата тя бе обявена от църковните служители за съвременната Иродиада, виновна според древното свещено предание за смъртта на великия християнски светител Йоан Кръстител. Надниквайки в историческите данни ще забележим, че Иродиада– незаконна жена на владетеля Ирод, убеждава дъшеря си Саломе да играе пред видимо пияния си баща и в отговор на това като награда му представя на тепсия отсечената глава на светителя Йоан.
image
Връщайки се сега към тази съвременна иродиада не бива да подминаваме факта, че поведението на певицата бе обявено за осъдително и непристойно и от представители на католическата Църква в редица западно-европейски страни.
Нека сега да си зададем и поредния въпрос: Какво тълкувание би далана на този тревожен казус окултно-мистичната Църква? Учудващо е, когато забелязваме как отделни представители на съвременното свещенство проявяват ревност към опазване на духовните устои на обществото, за което без съмнение са пратени от Небето. Но интересният факт тук е наличието на Сила и Прозрение, които са били необходими и допуснати от Небето за да бъде разкъсано покривалото върху духовните очи на тези Божи служители. Със сигурност Някой се е погрижил тези чиновници в расо поне за миг да усетят онази мистична, трансцедентална връзка, прехвърляща пространството и времето и проявяваща се от една историческа личност, живяла през определена минала епоха в друга съвременна такава. Явление, известно от много векове, наречено от окултните адепти превъплъщение на душата. Но нека си зададем въпроса: защо бе необходимо г-жа Луиз Чиконе да посети страната ни.
image

Причината бе нейното желание да оскверни окултната чистота на деня, в който се честваше Отсичането на главата на един от най-големите християнски светци- Йоан Кръстител. По същия начин тя мотивираше и посещението си в Полша когато турнето и отново „случайно” съвпадна с църковния празник Успение Богородично – на 16. август. Тук обаче идва време да се завърнем към парещия въпрос- по какъв начин и на базата на каква взаимовръзка се е задействало това проклятие върху българския народ. Причината явно се таи в назаинтересоваността на голяма част от възрастното поколение в страната ни към духовните градежи на нашето съвремие. Свидетели сме как големи групи от хора са обречени на духовна нищета и глад. Причината за това бихме могли да потърсим в нашите родители и деди, които не са намерили в своето време подходящата форма за запознаването ни с една от най-вечните религии, съществуваща в човешката история- християнството. А сега нека забележим фаталната дата, на която се случва „българския Титаник”. Това е 5. 9. 2009 г. Това е ден-събота- ден за упокоение на всички починали по лицето на земята. Разгръщайки календара на светците виждаме, че на този ден се чества паметта на св. Пророк Захария и пр. Елисавета. Това са РОДИТЕЛИТЕ НА СВ. ЙОАН КРЪСТИТЕЛ. Ето че започваме да разбираме голямата болка в сърцата на тези родители, макар и покойници и тяхното възмущение относно опита за осквернение паметта на техния син....от една някогашна убийца, а сега блудница....., наричаща себе си с най-свещеното име – Мадона!
Недостойно е да наричаш себе си християнин, а да позволяваш около себе си безчестие. Дори да си градоначалник. Дори да си министър-председател! Защото преди всичко си пратен от името на Небето, за да гарантираш земното и духовно благо на своя народ. Затова си отговорен пред него и пред Небето, което ти е дало тази власт!
Мнозина очакват с нетърпение своя „Видовден”, но се натъжават много когато този ден се превърне в „Титаник” за самите тях...и вълните на траура принудително ги запокитят към дъното на тяхната зла участ....


Тагове:   Мадона,   езеро,   Охридско,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahary
Категория: Изкуство
Прочетен: 252813
Постинги: 74
Коментари: 50
Гласове: 145
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930