Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2009 21:15 - За фантома, името и делата на госпожата /Паула Лайт/,
Автор: zahary Категория: Изкуство   
Прочетен: 2893 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2009 10:29


За фантома, името и делата на госпожата,
автор: Захари Валоа


Автор на множество статии в областта на окултизма, както и на две книги, касаещи приложението на Свещената магия, г-жа Лайт продължава да събужда интереса у мнозина . Всички ние помним добре силния емоционален пълнеж в поседните и поместени творби на социална тематика във www.vitliemskazvezda.org .
Всички ние се радвахме на този източник на духовно вдъхновение в това оскъдно от към ценности съвременно общество. Тайно се радвахме на малката сладкопойна птичка, дошла преждевременно да ни предупреди за настъпващата пролет в душите на хората. Искрено се надявахме тя действително да се превърне в предвестник за езотеричен катарзис и обновление в бъдеще...
Дали обаче не се увлякохме в прекалено розови мечти? Достатъчно реалисти ли се оказахме в оценката си към това ново явление, появило се на окултния ни небосклон?
Г-жа Лайт остана анонимна както в контактите си със своите приятели единомишленици, така и с издателствата, в които отпечатваше книгите си по магия. Тя не издаде самоличността си дори пред националното радио ОТЗВУК, където предаваше пряко отговорите си на зададени въпроси на граждани. Интересно на кого беше необходим този тайнствен воал от затъмнение относно нейната персона? Така и не се разбра. Защото така беше редно - такава бе нейната воля! Разгръщайки жълтите страници на историята на религиите и окултните науки констатираме, че до този момент не е открит подобен случай на анонимен водач или фантом - претендент за гуру на школа или друга обществено-мистична организация. Нима г-жа Лайт е уникат в света на окултното? Нека да се замислим и върху още няколко момента от нейните изявления в пресата и сайтовете в нета.
Г-жа Лайт неколкократно твърди че е член на масонска ложа. Запознатите с масонското учение обаче ще ви кажат, че в т. нар. „Градежи” /свещени текстове, приети от всички ложи по света/ фигурира и „Конституция на световното масонство приета 1786 год.”. Там изрично е споменато, че :
„Хората, които се приемат за членове на Ложата, трябва да са добри и прави (лоялни) мъже, да са родени свободни, в зряла и умна възраст, да не са роби, жени или безнравствени, или с неприлично поведение мъже, а хора с добро име.”
Дали г-жа Лайт е наясно с основополагащите се Закони в световното масонство или се опитва да ни впечатли със своите необятни търсения в света на духа....
Дали обаче г-жа Лайт е запозната с
„П Р Е А М Б Ю Л на ОСНОВЕН ЗАКОН НА ДВИЖЕНИЕТО НА СТАРИТЕ СВОБОДНИ И ПРИЕТИ ЗИДАРИ”,
където в :
Глава Първа: Общи разпоредби
Раздел І
Основни начала и принципи
пише следното:
„Споровете от религиозно и политическо естество са строго забранени”.
Е, тук възниква вече много съществен въпрос, а той е: Желае ли г-жа Лайт да спазва законите на организацията, в която членува? Ако да, защо не ги спазва, а ако не желае да ги спазва или не членува в масонска ложа, поради каква тогава причина спекулира с доброто име на тези окултни организации?
Със сигурност масонството нe би търпяло в редиците си хора, с непристойно и неискрено поведение....
За съжаление обаче г-жа Лайт е поела на плещите си основаването на нова политическа партия в България. Това става ясно от първите и изявления по радио „Отзвук”. За нас назоваването на тази нова формация е напълно безпредметно и ние ще се въздържим от това дело. Но преди и по време на своето явяване пред широката аудитория на „Отзвук”, тя препоръча на всички български граждани явявайки се пред ЕВРО урните за гласуване да направят своя избор зачерквайки всички политически листи, правейки ги по този начин недействителни. Дали уважаемата г-жа адвокат си спомня че от юридическа гледна точка това деяние е престъпление, понеже нарушава основополагащата се норматива за гласуване. Нека оставим настрани казуса че държавата по обясними причини не преследва този вид деяние.
Но г-жа Лайт твърди че е юрист. Дали наистина е юрист?
Колко много въпроси възникнаха, нали?
Дали г-жа Лайт е жена? Или под това име се подвизава поет с инициали Г. А., както се появи информация в някои сайтове?
Дали?
Дали?
Дали?
А къде остана истината?
Извън делата, извън приказките, извън името на г-жа Лайт!
Не бих искал да съм на нейно място!!!


Тагове:   масони,   окултизъм,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - link building service backlink service
05.08.2011 21:39
backlink search engine seo strategy <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> need backlinks
цитирай
2. анонимен - Xrumer service - we post your marketing message up to 100K forums worldwide
17.02.2012 07:07
Get up to 100000 forum backlinks with our backlinks service & massive targeted traffic Get large online web traffic using superb backlink service available. We are able post your marketing message up to 100’000 forums around the web, get thousands of backlinks and incredible targeted web traffic in shortest time. Most affordable and most powerful service for web traffic and backlinks in the world!!!! Your post will be published up to 100000 forums worldwide your website or blog will get instant traffic and massive increase in seo rankings just after few days or weeks so your site will get targeted long term traffic from search engines. Order now: <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahary
Категория: Изкуство
Прочетен: 252808
Постинги: 74
Коментари: 50
Гласове: 145
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930