Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2008 18:23 - НИКУЛДЕН
Автор: zahary Категория: Изкуство   
Прочетен: 1071 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 21.07.2009 11:12


НИКУЛДЕН
Автор: Захари Валоа

Днес се чества празника на един от най-тачените християнски светители- Николай Мирликийски чудотворец. Още по време на ранното си детство той прави впечатление с духовните си търсения, а по-късно бил ръкоположен в чин епископ.
След смъртта на родителите си Св. Николай използвал цялото завещано наследство за подпомагане на изпаднали в беда хора, като се стараел да не се разчува стореното от него благодеяние.
Легендата споменава за богат жител на Патара, който по стечение на обстоятелствата загубил състоянието си и изпаднал в немилост. Благодарение на св. Николай, който последователно всяка вечер подхвърлял през прозореца на дома му кесия с жълтици този нещастен човек отново възвърнал финансовия си статус и успял да задоми трите си неомъжени дъщери. По този благороден начин светителят успял да спаси момичетата от безчестие и грях.
Св. Николай се слави и с друг свой подвиг. Веднъж по време на пътуването по море той укротил морската буря с молитва и възкресил един моряк, който паднал от върха на корабната мачта.
Поради извършените си чудеса св. Николай се слави като покровител на банкерите, моряците и рибарите. Според митовете, той разлюлява и спира морските ветрове, ходи по моретата и, ако има някакъв кораб в беда, го спасява.
От камбанарията на окултната наука спокойно можем да направим аналогия между легендата на фалиралия финансово богаташ и закъсалата от към духовност и морални ценности българска държава. Свидетели сме как малка шайка от илюминатски групировки и ложи си е поставила за цел да заличи честта и достойнството на държавността в страната ни, представена и олицетворена чрез трите върховни власти- законодателна, изпълнителна и съдебна. Днес никой не може да отрече как хора с имунитет, заемащи високи постове в държавната ни йерархия насилват и малтретират свободната съвест на нацията ни, подтиквайки я подобно на онези обеднели сестри от легендата да проституира в сферите на духовната нечистоплътност. Подобно на изоставен кораб държавата ни пречупва мачта под напора на масонските вълни в политическия ни океан. И ето че журналистическата гилдия видя удобен момент за прокламиране на така желаните от всички ни морални ценности и добродетели като милосърдие и добротолюбие. Посредством апела им за милосърдие насочен към елита на обществото бе направен жалък опит да бъде повдигнато духовното битие и съзнание на народа. За съжаление не бе взет под внимание факта, че духовните основи, върху които е поставена тази богата супер класа се наричат лицемерие, кражба и рекет. Чрез тези си похвати и инструменти те успяха да изградят своя външен имидж в обществото. Благодарение на тях те днес наричат себе си елит. България днес има нужда от духовен спасител. В този си облик ние откриваме покровителят на небесните вълни Св. Николай Мирликийски чудотворец. Дали сме готови да го посрещнем в домовете си или бихме го заменили чистосърдечно с традиционния никулденски шаран и вино зависи от самите нас.
Св. Николай ни очаква за да ни предостави на разположение жълтиците на духовните добродетели.
Моля всички Вас, уважаеми приятели да го посрещнете подобаващо в домовете и сърцата си!
Честит празник!



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahary
Категория: Изкуство
Прочетен: 252904
Постинги: 74
Коментари: 50
Гласове: 145
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930