Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2008 15:37 - Новораждането на душата
Автор: zahary Категория: Изкуство   
Прочетен: 969 Коментари: 0 Гласове:
0



Новораждането на душата

aвтор:
Захари Валоа

Уважаеми приятели на окултните науки,
Всички ние, създателите на Духовна Асоциация за Окултни Изкуства /ДАОИСТ/ си даваме сметка за духовната отговорност, която носим при предоставянето на настоящите материали. Това е отговорност както към Вас, сега стремящите се към езотерично Знание, така и към тези, които след години или векове ще пристъпят към този Праг на ВЪТРЕШНО СЪЗЕРЦАНИЕ. Разгръщайки поместените статии Вие се включвате в енергиен окултен поток, който ще Ви предостави в необходимото време условия за успешна духовна реализация и издигане на дух. класове. Това е труден Път, осеян с много препятствия, но окултният ученик е убеден в целесъобразността на поетите ангажименти и не отклонява вниманието си от определената посока. Крайната точка на този Път е постигане на дух. съвършенство, 35 дух. клас, клас на Христовата пълнота. Известно е, че постигането на определено ниво е свързано със страдания, понякога с лишения, без които е немислимо напредъка в езотеричните степени. Това може да бъде въздържание от приемането на животински храни /пост/ за определено време или за цял живот. Важното тук, което трябва да се разбере е, че това въздържание би трябвало да произтича от вътрешно решение на душата да уважава правото на избор на битие на всяко едно от съществата, населяващи тази планета. За постигането на целите окултният ученик е необходимо да притежава редица добродетели, основните от които са следните: твърда воля, искрена вяра, духовна мъдрост, езотерично знание. Тези древни добродетели – помощници в постигане на Пътя са били познати още на древните египтяни и символно установени в изработката на елементите на тялото на СФИНКС- а, охраняващ ХРАМА на ПОСВЕЩЕНИЕТО.
Както бе споменато по-горе, вървейки по Пътя на Знанието ученикът винаги е бил придружаван от енергийната защита на т.нар. „поток от свидетели”. Някои автори го наричат егрегорен поток. Тъй като от физична гледна точка природата му е вълнова и заедно с това корпускулярна /потокът е светлинен по природа/, като феномен той интегрира духовните излъчвания и вибрации на участниците във веригата, модулирайки техните амплитудни честоти, а при необходимост играе ролята на усилвател по време на фокусиране или материализиране на определено желание на участниците в групата. Ето защо, ние, основателите на тази Асоциацията си поставихме за задача да развиваме и умножаваме СВЕТЛИНАТА в душите на хората по земята, считайки всеки един от тях за наш ближен. Надяваме се така да намалим вероятността от изпитването на излишно страдание и болка, породено от обработването на негативен кармичен дълг, състояние, което не би могло да избегне нито едно въплътило се човешко същество. Съзнавайки аксиомата, че не съществуват техники и ритуали за пълно елиминиране на кармичен ресурс, ние приветстваме единствения начин за неговото частично редуциране – повишаване на духовната вибрация на индивида чрез прилагането на пост /вътрешен и външен/, молитва и духовно знание. Това в окултните среди наричат процес на новораждане на душата.
Най-важната роля обаче в този процес играе СЪВЪРШЕНАТА БОЖЕСТВЕНА ЛЮБОВ, служеща като разтворител на всичките добродетели, такава, каквато е била предадена от Боговете на хората чрез Прометей, такава, каквато се е намирала в свещения ГРААЛ в ръцете на Христос, такава, каквато ще се появи отново при НОВОРАЖДАНЕТО НА НОВОТО ХИЛЯДОЛЕТИЕ НА ВОДОЛЕЯ.


Тагове:   Новораждането,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahary
Категория: Изкуство
Прочетен: 252907
Постинги: 74
Коментари: 50
Гласове: 145
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930